Karierni center FE UM

Splošno o Alumni klubu

 

Pomemben vidik vpetosti v okolje je dialog z diplomanti, ki so na FE UM organizirani v Alumni klubu. Z včlanitvijo se posameznik vključi tudi v bazo Alumni klub UM. Prijavo lahko uredite preko spletnega naslova https://aips.um.si/alumni/.

 

Klub je namenjen tistim, ki so se po opravljeni diplomi, magisteriju ali doktoratu zaposlili in si želijo ostati v stiku s Fakulteto za energetiko.

 

V okviru kluba je bila v letu 2019 izvedena anketa o zaposljivosti diplomantov in ustreznosti pridobljenih kompetenc. V opravljeni anketi o zaposljivosti in pridobljenih kompetencah je sodelovalo 257 diplomantov. Rezultati ankete so pokazali, da je 98 % vseh diplomantov, ki so sodelovali v anketi in ki niso nadaljevali študija na študijskih programih višje stopnje, zaposlenih. Od vseh zaposlenih je 86 % bivših študentov zaposlenih v gospodarstvu, 14 % pa v negospodarstvu. 69 % vseh zaposlenih diplomantov opravlja dela in naloge s področja energetike.

 

Rezultati ankete o zaposljivosti diplomantov Fakultete za energetiko, maj 2019

 

Kontakt

red. prof. dr. Sebastijan Seme, koordinator Alumni kluba FE
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

Podatki o diplomantih

 

Po podatkih ZRSZ na dan 31. 5. 2021 je bilo kot iskalcev zaposlitve registrirano 5 diplomantov Fakultete za energetiko Univerze v  Mariboru in sicer 2 diplomanta, ki sta zaključila študij na 1. stopnji, in 3 diplomanti, ki so zaključili študij na 2. stopnji.

 

 

 

 

Objave

 

3. 9. 2021

3. srečanje ALUMNI KLUBA je potekalo v četrtek, 2. septembra 2021, ob 16. uri.

 

Na srečanju, ki je potekalo v prostorih Inštituta za energetiko FE UM, sno predstavili najpomembnejše dosežke Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, najodmevnejše projekte in pridobitve v zadnjem obdobju ter predstavili dolgoročne cilje fakultete v naslednjih letih.

V osrednjem delu srečanja smo gostili poslovnega direktorja GEN energije d.o.o., Danijela Levičarja, MBA, s predstavitvijo »Strateški pogled na razvoj energetike«.

 

Svoja vrata so odprli tudi laboratoriji Inštituta za energetiko FE UM. Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

 

Še vedno pa lahko izpolnite ALUMNI – VPRAŠALNIK, katerega osnovni namen je pridobiti podatke o zaposljivosti študentov, ki so študij zaključili na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru. Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo največ 5 minut. Za sodelovanje se Vam zahvaljujemo.

Tags: Edit tags

Karierni center FE UMSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike