KAKO SE VPIŠEM V KNJIŽNICO?

 

Ob vpisu izpolnite vpisni list in izjavo, ki ju dobite v knjižnici ali v referatu. Predložite osebni dokument in študentsko izkaznico.
Če niste študent Univerze v Mariboru, je potrebno poravnati še članarino po Obrazci, ki ga dobite v knjižnici ali referatu, kamor dostavite tudi potrdilo o vplačani članarini skupaj z vpisnim listom in izjavo.

 

Višina članarine v študijskem letu 2019/2020 znaša:

 

  Cena v € Opombe
Letna članarina za študente UM in dijake nad 18. let (študenti UM plačajo članarino ob vpisu UM)

8,00

velja za tekoče študijsko leto
Letna članarina za študente drugih visokošolskih zavodov 11,00 velja eno koledarsko leto od plačila članarine
Letna članarina za druge uporabnike 13,00 velja eno koledarsko leto od plačila članarine.
Članarina za 3 mesece

5,00

 

 

Vabljeni!


Če si za potrebe svojega študija oz. znanstveno-raziskovalnega dela želite izposoditi gradivo, ki ga ni na voljo v knjižnici UM FE, enota v Krškem ali Velenju, pošljite e-mail na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. V e-mailu morate poleg čimbolj natančnih podatkov o gradivu, ki bi si ga radi izposodili (avtor, naslov, založba, leto izdaje), obvezno pripisati še svoje polno ime in naslov stalnega bivališča.

 

Seznam gradiva UM FE, knjižnica v Krškem
Seznam gradiva UM FE, knjižnica v Velenju

 

PREDLOGI NAROČIL


Če ste odkrili publikacijo, ki je v knjižnici Fakultete za energetiko nimamo, in menite, da bi publikacija obogatila našo zbirko, nam lahko pošljete podatke zanjo. Vaš predlog bomo preučili in vas obvestili o odločitvi za morebitni nakup.
Obrazec za oddajo predloga naročil

NOVICE

Univerzitetna knjižnica Maribor vas z veseljem obvešča, da so na Univerzi v Mariboru za zaposlene in študente dostopni novi in razširjeni e-viri:

Nature Research
Portal Nature Research omogoča dostop do polnih besedil publikacij Nature in do nekaterih drugih publikacij, ki izhajajo pod skupnim okriljem te založbe. Med dostopnimi naslovi je nekaj najeminentnejših revij nasploh – Nature, Nature Physics, Nature Chemistry, Nature Medicine in druge. Vsebine člankov prinašajo najnovejša odkritja v svetovnem merilu na različnih področjih naravoslovja in naslavljajo nekatera od najpomembnejših vprašanj sodobnega časa. Po pogodbi dostopne revije poleg revij skupine Nature vključujejo tudi revije založbe Palgrave Macmillan (PMJ), ki pa so zaradi založniških razmerij dostopne znotraj servisa SpringerLink. 

MathSciNet (AMS)
MathSciNet
(elektronska verzija publikacije Mathematical Reviews) je podatkovna zbirka z več orodji, ki uporabniku pomagajo najti literaturo s področja matematike in sorodnih znanstvenih področij. Zbirka ponuja vpogled v citiranost avtorjev, člankov, revij in knjig v okviru obsega referenčnih seznamov zbirke. Več o zbirki najdete na spletni strani Ameriškega matematičnega društva (AMS).

Kluwer Law International Journal Library
V letu 2019 je bil razširjen nabor dostopnih revij znotraj servisa HeinOnline, ki ponuja literaturo s področja prava. Dodatno so dostopne revije iz zbirke Kluwer Law International Journal Library, ki jo sestavljajo eminentne pravne revije založbe Kluwer. Zaradi založniških omejitev ima večina revij te posebne zbirke triletni embargo na dostop do polnega besedila.  

MLA International Bibliography with Full Text
Zbirka MLA International Bibliography je z letom 2019 zaradi založniških pogodb migrirala na iskalno platformo ponudnika EBSCO. Vsebinsko je zbirka doživela razširitev iz zbirke povzetkov na zbirko obogateno s polnimi besedili, kar se odraža pri imenu zbirke – »with full text«.

Prosimo vas, da o dostopu obvestite tudi vaše kolege in študente. Vaša mnenja in odzive pošljite na naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Tags: Edit tagsSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike