KAKO SE VPIŠEM V KNJIŽNICO?

 

Ob vpisu izpolnite vpisni list in izjavo, ki ju dobite v knjižnici ali v referatu. Predložite osebni dokument in študentsko izkaznico.
Če niste študent Univerze v Mariboru, je potrebno poravnati še članarino po Obrazci, ki ga dobite v knjižnici ali referatu, kamor dostavite tudi potrdilo o vplačani članarini skupaj z vpisnim listom in izjavo.

 

Višina članarine v študijskem letu 2016/2017 znaša:

 

  Cena Opombe
Letna članarina za študente UM in dijake nad 18. let (študenti UM plačajo članarino ob vpisu UM)

7,50

EUR

velja za tekoče študijsko leto
Letna članarina za študente drugih visokošolskih zavodov 11,00 EUR velja eno koledarsko leto od plačila članarine
Letna članarina za druge uporabnikeg 13,00 EUR velja eno koledarsko leto od plačila članarine.
Članarina za 3 mesece

5,00

EUR

 

 

Vabljeni!


Če si za potrebe svojega študija oz. znanstveno-raziskovalnega dela želite izposoditi gradivo, ki ga ni na voljo v knjižnici UM FE, enota v Krškem ali Velenju, pošljite e-mail na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. V e-mailu morate poleg čimbolj natančnih podatkov o gradivu, ki bi si ga radi izposodili (avtor, naslov, založba, leto izdaje), obvezno pripisati še svoje polno ime in naslov stalnega bivališča.

 

Seznam gradiva UM FE, knjižnica v Krškem
Seznam gradiva UM FE, knjižnica v Velenju

 

PREDLOGI NAROČIL


Če ste odkrili publikacijo, ki je v knjižnici Fakultete za energetiko nimamo, in menite, da bi publikacija obogatila našo zbirko, nam lahko pošljete podatke zanjo.
Vaš predlog bomo preučili in vas obvestili o odločitvi za morebitni nakup.

Obrazec za oddajo predloga naročil


NOVICE


Univerzitetna knjižnica Maribor v septembru 2017 ponuja in koordinira testni dostop do informacijskega vira De Gruyter Online – znanstvene revije v polnem besedilu.

De Gruyter Online je multidisciplinarni informacijski vir, ki ponuja več kot 400 revij v polnem besedilu. Nekaj manj kot 200 teh revij je indeksiranih v najpomembnejših indeksih citiranja (IF, SNIP..), kar priča o kvaliteti tega e-vira.

Posebnost vira je, da je vsebuje razmeroma velik delež revij v nemškem jeziku. Dostopne so tudi revije združenj, ki so plod sodelovanja z mednarodnimi društvi. Pokrita so različna tematska področja: biologija, kemija, zgodovina, pravo, bibliotekarstvo in informacijska znanost, jezikoslovje, literatura, matematika, fizika, medicina, filozofija, teologija, politika, ekonomija in sociologija.

 

Dodatno je na voljo še 565 revij v odprtem dostopu, od katerih jih je približno 180 indeksiranih v najpomembnejših indeksih citiranja. Na voljo so tudi arhivske številke revij do leta 1995 naprej.

 

Testno obdobje se zaključi konec novembra 2017.

 

Vstopni povezavi na iskanje:

https://www.degruyter.com/browse?type_0=journals ali http://www.ukm.um.si/elektronski-viri#d.

 

Vaša mnenja in odzive glede testiranja pošljite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tags: Edit tagsSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike