Arhiv novic

Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko, je partner projekta ERASMUS + »Back to nature« (Nazaj v naravo – inovativno, na ključnih kompetencah temelječe učno gradivo za okoljsko vzgojo).

 

Cilj projekta, ki se je pričel 1. decembra 2016, in v katerem sodelujejo tudi partnerji iz Madžarske in Romunije, je izdelava učnega gradiva za učitelje, s pomočjo katerega lahko izboljšamo ključne kompetence osnovnošolcev, starih od 9 do 11 let ter poglobimo njihova dosedanja znanja o okoljski vzgoji in trajnostnem razvoju. Učno gradivo je sestavljeno iz treh delov.

Prvi sklop predstavlja teoretična izhodišča in je namenjeno učiteljem različnih smeri za pridobitev osnovnih znanj o okoljski vzgoji. Drugi sklop je metodološka zbirka, ki je v pomoč učiteljem pri izvedbi tretjega in hkrati zadnjega sklopa. Le-ta vsebuje natančno izdelane učne priprave, ki temeljijo na štirih glavnih temah:

1.) Vsakodnevne življenjske razmere v grajenem okolju,

2.) Zdrav življenjski slog,

3.) Biotska raznovrstnost,

4.) Okoljsko izobraževanje s svetovnega vidika.

Izdelano učno gradivo bo preizkušeno na dveh t. i. pilotskih dejavnostih: »Train The Trainer« usposabljanju za učitelje (februar 2018; Nagykanizsia, Madžarska) in poletnem taboru za otroke (avgust 2018, Romunija).

 

Več informacij:

www.backtonatureproject.eu

www.fe.um.si/mednarodno-sodelovanje/mednarodni-projekti.html

 

Tags: Edit tags

Arhiv novicSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike