Gartner Core Research​

 

Študenti UM lahko dostopate do portala gartner.com. Za dostop zaprosite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. s svojega univerzitetnega e-poštnega naslova, pripišite "ID študenta" in fakulteto.

Gartner je vodilni svetovni ponudnik raziskav in analiz na področju globalne industrije informacijske tehnologije. Svojim strankam ponuja poglobljene analize in nasvete na vseh IT področjih in jim tako pomaga sprejemati informirane tehnološke in poslovne odločitve. Uporabniki v Univerzi v Mariboru imajo prek portala gartner.com dostop do celotne zbirke Gartner Core Research v obsegu več kot 80.000 A4 strani, ki jo stalno dopolnjuje 750 izkušenih analitikov ter 600 svetovalcev. Gartnerjeve raziskave so urejene v 54 fokusnih področjih in na vsak uporabniki pridobijo vpogled v poglobljene analize, od strategij do taktik, trendov, novic, ponudnikov in produktov.

 

Storitev federacije Arnes AAI

 

Študentom UM FE je na voljo uporaba naslednjih aplikacij:

Pri prijavi kot ponudnika identitete izberete »Univerza v Mariboru«. Za prijavo uporabite uporabniško ime oblike Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ter pripadajoče geslo.

 

​​Storitev Office 365

V storitev Microsoft Office 365 se prijavite na: http://mail.student.um.si/. Za prijavo uporabite uporabniško ime ​​ime.priimek@studen​t.um.si.

V primeru težav se obrnite na svojega ITK koordin​atorja. Seznam ITK koordinatorjev najdete na: http://rcum.um.si/programska-oprema/ikt-koordinatorji/Strani/default.aspx 

​​​​
Office 365 omogoča:

  • upravljanje z e-pošto (velikostna omejitev po​štnega predala je 50 GB), koledarji, stiki, opravili,
  • sodelovanje prek spletnih mest s storitvijo SharePoint Online,
  • uporabo funkcionalnosti SkyDrive Pro z omejitvijo 25 GB,
  • uporabo spletnih programov Office – Word, Excel ter
  • komunikacijo s storitvijo Lync, ki omogoča pošiljanje neposrednih sporočil, pogovore in skupno rabo namizja.

V primeru storitve Microsoft Office 365 gre za oblačno storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju UM. UM ne zagotavlja dostopnosti in kakovosti storitev. Pogoji storitve so na voljo na http://office.microsoft.com/sl-si/products/licencni-pogoji-za-microsoftovo-programsko-opremo-za-officeove-uporabniske-narocnine-FX103453735.aspx 

Osebje UM ne nudi podpore pri uporabi te storitve. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Tags: Edit tagsSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike