Orodje za dostopnost

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je 22. junija 2023, s slovesnostjo v atriju Mestnega muzeja Krško, obeležila Dan Fakultete za energetiko UM.

 

Na slovesnosti so prisotne, poleg dekana fakultete, red. prof. dr. Sebastijana Semeta, nagovorili tudi prorektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Dean Korošak ter župan Mestne občine Krško, gospod Janez Kerin. 

Dekan Fakultete za energetiko je predstavil največje dosežke fakultete v preteklih letih ter izzive za prihodnost.

 

V nadaljevanju, je dekan podelil priznanja najuspešnejšim študentom in zaposlenim ter zahvale posameznikom in organizacijam, ki so s svojim osebnim prispevkom še posebej pripomogli k uspešnemu delu Fakultete v preteklem letu.

 

Priznanja za študijski uspeh so prejeli naslednji študenti: Nejc Friškovec, Jan Zakeršnik in Miha Smrekar.

 

Priznanje za dosežke na področju obštudijske dejavnosti za uspeh na študentskem tekmovanju v znanju matematike je prejela Sara Božnik, ki je prejela tudi bronasto Vegovo priznanje.

 

Priznanje za osvojeno 3. mesto v Univerzitetni športni ligi za prvaka Univerze v Mariboru v športni disciplini Košarka – moški – v študijskem letu 2022/2023 je prejela Študentska ekipa Fakultete za energetiko UM v košarki. Nagrajenci so bili Dušan Premović, Miloš Marković, Luka Spasojević, Luka Verhovšek, Srećko Kuzeljević, Ivan Matijašević, Dušan Popović, Aleksa Todorović, Nemanja Bogićević in Nikola Vučićević.

 

Na podlagi odličnih rezultatov študentske ankete o pedagoškem delu zaposlenih visokošolskih sodelavcev Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru v študijskem letu 2021/2022 sta prejeli dr. Maja Žulj in doc. dr. Brigita Ferčec.

 

Za najboljše raziskovalne rezultate med zaposlenimi visokošolskimi sodelavci na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru v obdobju od leta 2020 do leta 2022 sta prejela Klemen Sredenšek in prof. dr. Jurij Avsec.

 

Zahvalo za osebni prispevek, in sicer za aktivno podporo pri ustanavljanju ter dolgoletno uspešno sodelovanje s Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru, prejel tudi Stanislav Rožman. Zahvalo za osebni prispevek je prav tako prejel Klemen Srpčič, in sicer za uspešno vodenje Študentskega sveta Fakultete za energetiko UM  med leti 2018 in 2022. Za 15 let predanega dela na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru priznanje za osebni prispevek prejela Nataša Sokač. Priznanje za osebni prispevek, in sicer za 14 let predanega dela na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, je prav tako prejela Irena Bogovčič.

 

Zahvalo za izkazano pomoč in sodelovanje s Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru v študijskem letu 2022/2023 so izrekli tudi podelili tudi družbi GEN energija, nagrado pa je prevzel generalni direktor družbe, dr. Dejan Paravan.

 

Slovesnost, v prijetnem ambientu Mestnega muzeja Krško, je s kulturnim programom popestrila Glasbena šola Krško s pevcem Lovrom Jurečičom, ki je zapel Gaudeamus ter jazz skupino v sestavi Žiga Zakšek in Ana Lesjak na kitari ter Aljaž Pirc na pozavni.

 

Nekaj utrinkov s slovesnosti:

 

Gaudeamus v izvedbi pevca Lovra Jurečiča

 

 

 

 

 

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike