Arhiv novic

Objavljamo navodila za študente za vstop na Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru.

V skladu s trenutno veljavnimi Odloki Vlade RS za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni bo pedagoški proces v študijskem letu 2021/22 potekal v živo ob upoštevanju pogoja PCT (prebolevnost, cepljenje ali testiranje).
V skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 morajo pogoj PCT izpolnjevati vsi, ki vstopajo v prostore visokošolskih zavodov, torej tudi študentje Univerze v Mariboru.

 

Za študente, ki ne izpolnjujejo enega izmed pogojev izpolnjevanje PCT, se šteje, da za potrebe izvedbe pedagoškega procesa izpolnjujejo pogoj PCT, če se presejalno testirajo s testom HAG za samotestiranje v prostorih visokošolskega zavoda.

 

Za namen samotestiranja je na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru zagotovljen prostor in sicer na lokaciji:
-    v Krškem, na Hočevarjevem trgu 1, prostor 006 (pritličje levo) ob ponedeljkih od 7:30 do 10:00,  
-    v Velenju na MIC-u, Koroška cesta 62 a, v sejni sobi prostorov Fakultete za energetiko (1. nadstropje) ob ponedeljkih od 7:30 do 10:00.


Izjemoma bo ob pričetku pedagoškega procesa omogočeno samotestiranje na zgoraj navedenih lokacijah tudi v petek, 1. 10. 2021, od 7:30 do 10:00.


Izrednim študentom bomo zagotovili dodaten redni termin, ki bo prilagojen času izvedbe študijskih obveznosti!


Študentu na podlagi prej omenjenega odloka pripada 5 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih sam ali njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta, če je študent tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja. Navodila za samotestiranje so priložena kompletu testov. Za namen dokazovanja samotestiranja mora študent voditi evidenčni list, ki vsebuje datum samotestiranja, rezultat testa in podpis študenta, s katerim jamči za verodostojnost podatkov na evidenčnem listu.

 

Evidenčni list lahko dobite na lokacijah samotestiranj ali si ga natisnete sami in ga prinesete s seboj na testiranje.


Izpolnjevanje pogoja PCT bodo preverjali:
-    izvajalci pedagoškega procesa pred pričetkom predavanj in vaj,
-    strokovni sodelavci fakultete ob obisku Referata za študentske zadeve, knjižnice ter drugih prostorov Fakultete za energetiko.

 

Pogoj PCT je izpolnjen, če osebe razpolagajo z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:
•    z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
•    z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR;
•    z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku;
•    z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim izkazujejo, da so prejele: drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca oziroma kombinacijo dveh cepiv iz te alineje. Dokazilo se pridobi takoj po prejetem drugem odmerku; odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;
•    z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni;
•    z dokazilom o prebolevnosti iz prejšnje točke in dokazilom o cepljenju iz 4. točke tega člena, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz prve alineje 4. točke tega člena. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

 

O vseh spremembah pogojev vas bomo sproti obveščali.

Tags: Edit tags

Arhiv novicSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike