Orodje za dostopnost

Prvi Erasmus+ dan je potekal v torek, 12. aprila 2022.

 

Na dogodku so bile predstavljene možnosti izmenjav študentov in zaposlenih v okviru programa Erasmus+, prav tako so dosedanji udeleženci izmenjav predstavili svoje izkušnje.

 

Uvodoma sta Urša Segala in Aleksandra Savić s Službe za mednarodno sodelovanje Univerze v Mariboru predstavili možnost študija, prakse in pripravništva za študente v tujini. Na daljavo se je prav tako z Univerze v Mariboru dogodku priključila Lidija Sosič, ki je predstavila možnosti mobilnosti zaposlenih.

Iz tujine sta prisotne nagovorila predstavnika Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko iz Osijeka, Hrvaška ter Tehnične univerze Gediminas iz Vilne, Litva.

 

V drugem delu Erasmus+ dneva na Fakulteti za energetiko so prisotnim svoje izkušnje z udeležb na Erasmus+ usposabljanjih najprej predstavili zaposleni, in sicer:

-        Janko Omerzu z usposabljanja na Univerzi v Lleidi, Španija,

-        Jerneja Klemenčič z usposabljanja na Univerzi Yeditepe v Carigradu, Turčija ter

-        prof. dr. Jurij Avsec iz gostovanja na Univerzi na Azorih, Univerzi v Coimbri, Portugalska, ter Univerzi v Slavonskem Brodu, Hrvaška.

Izkušnje z Erasmus+ študijem v tujini so predstavili tudi študenti, in sicer:

-        Jovana Kalajanović ter Kristina Gočanin na Politehnični univerzi Katalonije v Barceloni, Španija ter kratki mobilnosti na Tehnični univerzi Gediminas iz Vilne, Litva,

-        Zoran Popović na Univerzi Bialystok, Poljska,

-        Uroš Mićić, z neposredno vključitvijo iz Barcelone, Španija, kjer se udeležuje Erasmus+ izmenjave na Politehnični univerzi Katalonije.

 

Erasmus+ dan na Fakulteti za energetiko se je zaključil s pogostitvijo in prijetnim druženjem udeležencev v Caffe Vanilija.

 

Se vidimo na Erasmus+ dnevu naslednje leto!

 

Nekaj utrinkov z dogodka:

 

 

 

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike