Orodje za dostopnost

Za nami je 6. mednarodna konferenca EnRe-Energy&Responsibility.


EnRe logotip

V času naraščajočih podnebnih izzivov je EnRe konferenca posvečena iskanju poti do podnebne nevtralnosti in trajnostnega zelenega prehoda. Osredotočeni smo na razvoj in implementacijo inovacij, ki podpirajo preobrazbo energetskih, industrijskih in življenjskih sistemov, s ciljem ustvarjanja trajnostne prihodnosti z neto ničelnimi emisijami. Naša konferenca združuje strokovnjake, raziskovalce, politike in gospodarstvenike, ki delijo svoje izkušnje, raziskave in vizije. Skozi interaktivne razprave, okrogle mize in predstavitve smo spoznali najnovejše dosežke in strategije za učinkovit prehod na trajnostne rešitve. Ta konferenca ni zgolj izmenjava znanj, temveč tudi platforma za spodbujanje konkretnih dejanj, ki zagotavlja bolj zeleno in trajnostno prihodnost za naše naslednje generacije. Na konferenci EnRe smo spoznali, da je komunikacija, razprava in izmenjava različnih pogledov na prihodnost med različnimi strokovnjaki in raziskovalci, izjemnega pomena. Konferenca, ki se je odvijala 21. maja v Velenju na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, je bila že šesta po vrsti in je združila tako nosilce odločitev na lokalni in nacionalni ravni, kot tudi znanstvenike ter strokovnjake z gospodarstva.

 

Udeleženci konference EnRe

 

Na konferenci je v okviru vabljenega predavanja mag. Stane Merše z Inštituta Jožef Štefan podal iztočnice za okroglo mizo »Prenova NEPN – Vpliv na večje sisteme daljinskega ogrevanja«. Sodelujoči na okrogli mizi so se na načelni ravni strinjali glede, da lahko dosežemo ogljično nevtralnost do leta 2050. Prav tako so sogovorniki potrdili, da lahko do leta 2033 dosežemo 55% manj toplogrednih plinov.

 

Okrogla miza

 

Kot drugi vabljeni predavatelj je mag. Gašper Škarja, direktor Komunalnega podjetja Velenje, predstavil načrte za zeleno preobrazbo sistema daljinskega ogrevanja Šaleške doline, kar je bila iztočnica za okroglo mizo na temo »Preobrazba daljinskega ogrevanja«. Na drugi okrogli mizi so se sogovorniki strinjali s predstavljenimi fazami preobrazbe daljinskega ogrevanja Šaleške doline. Prav tako je bila izpostavljena možnost uboditve projekta po sosežigu v TEŠ-u, seveda s ciljem zmanjšanje končne cene toplotne energije za gospodinjske odjemalce.

 

Okrogla miza

 

Na konferenci je bilo predstavljenih več kot 60 referatov v šestih sekcijah, z različnih področij energetike ter varovanja okolja, ki bodo v prihodnosti prispevali k novim rešitvam in proizvodom prihajajočih generacij. Prisotnih je bilo več kot sto udeležencev, kar kaže ne samo na smiselnost, ampak tudi nujnost tovrstnih strokovnih druženj, izmenjave mnenj in izkušenj. 

V okviru konference je bil predstavljen tudi Pilotni projekt NOO z naslovom »Pregled in posodobitev ključnih učnih vsebin, znanj, spretnosti in pričakovanih učnih izidov za trajnostni zeleni prehod«, ki ga izvaja Fakulteta za energetiko UM.

 

Konferenca EnRe

 

prof. dr. Sebastijan Seme

 

Slavko Bobovnik

 

Novinarska konferenca

 

Sponzorji dogodka, katerim se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje:

 

Sponzorji

 

Fotografije: Foto Zoom Velenje

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike