Orodje za dostopnost

22. junija obeležujemo obletnico Fakultete za energetiko.


Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, s sedežem v Krškem in stalno dislocirano enoto v Velenju, je svojo uspešno pot pričela 22. junija 2007, ko je Državni zbor Republike Slovenije soglasno sprejel Spremembe in dopolnitve Odloka o preoblikovanju Univerze v Mariboru, s čimer je bila formalno ustanovljena nova članica Univerze v Mariboru.

 

Sedež Fakultete za energetiko UM

 

Fakulteta za energetiko je prve študente vpisala v študijskem letu 2008/2009, in sicer na visokošolskem strokovnem, univerzitetnem in magistrskem študijskem programu Energetika. Eden izmed najpomembnejših mejnikov na dosedanji razvojni poti fakultete je uspešna akreditacija doktorskega študijskega programa Energetika, ki ga je Svet Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu potrdil v februarju leta 2012 in v katerega fakulteta študente vpisuje vse od študijskega leta 2012/2013. 

 

Študijski proces na Fakulteti za energetiko UM

 

Aktualnost in kakovost študijskih programov se odražata v izredno visoki stopnji zaposljivosti diplomantov, ki je trenutno 98-odstotna. Z načrtovanimi investicijami v gradnjo prizidka na lokaciji Vrbina (Inštitut za energetiko, Krško) v okviru projekta INNOVUM, nadgradnjo izobraževalne ter raziskovalne infrastrukture v Velenju ter uvedbo novih študijskih programov, ki zajemajo celotno študijsko vertikalo, iz področja jedrske energetike, bo Fakulteta za energetiko utrdila položaj kakovostnega vira kadrov ki bodo v prihodnje še bolj iskani v lokalnem in širšem okolju.

 

Laboratorijske vaje na Fakulteti za energetiko UM

 

Laboratorijske vaje na Fakulteti za energetiko UM

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike