Orodje za dostopnost

Projekt Univerze v Mariboru prvič izbran na razpisu MSCA izmenjave osebja 2023.


Projekt Univerze v Mariboru z akronimom DSYREKI (Dynamical Systems and Reaction Kinetics Networks) je bil uspešen na razpisu MSCA izmenjave osebja 2023 (MSCA Staff Exchanges 2023), Obzorje Evropa, MSCA.

 

Evropska izvajalska agencija za raziskave (REA) je izmed 229 prijav izbrala 73 projektnih predlogov vključno s projektom raziskovalke doc. dr. Brigite Ferčec iz Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru.  Projekt tvori močno internacionalno kot tudi interdisciplinarno (matematika, uporabna matematika, biokemija, medicina, računalništvo) mrežo 15 partnerjev, od tega jih je 11 iz držav Evropske unije in pridruženih držav (Slovenija, Madžarska, Hrvaška, Romunija, Turčija, Nemčija, Avstrija, Italija) in 4 iz držav tretjega sveta (Ljudska Republika Kitajska, Združene države Amerike, Brazilija). V okviru Univerze v Mariboru so v projekt vključeni matematiki iz različnih fakultet (FE, FNM, FERI, FGPA). Zelo pomemben partner na slovenski strani pa je tudi Center za uporabno matematiko in teoretično fiziko Univerze v Mariboru (CAMTP), kjer bo raziskave na projektu vodil prof. dr. Valerij Romanovskij, ki je prav tako raziskovalec na Univerzi v Mariboru in eden izmed vodilnih raziskovalcev na področju dinamičnih sistemov v Sloveniji in svetu. 

 

Evropska komisija bo projektom, ki spodbujajo sodelovanje med akademskimi in neakademskimi organizacijami v Evropski uniji in po svetu ter pospešujejo inovacije in prenos znanja dodelila skupno 78,5 milijona evrov. Izbrani projekti bodo v naslednjih 4 letih omogočili daljše izmenjave in usposabljanja raziskovalcev, inovatorjev ter administrativnega, tehničnega ali vodstvenega osebja, ki delujejo na področju raziskovalne dejavnosti. Na ta način bodo lahko na različnih stopnjah svoje poklicne poti pridobili nova znanja in kompetence.

 

Uspešne projekte koordinirajo institucije iz 23 držav, vključenih pa je 715 organizacij iz 88 držav, vključno z 229 neakademskimi organizacijami in 110 malimi ter srednje velikimi podjetji.

 

Več informacij o rezultatih ukrepa MSCA izmenjave osebja 2023 je dostopnih na povezavi.

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike