Orodje za dostopnost

Mednarodno sodelovanje v okviru projekta “Dynamical Systems and Reaction Kinetics Networks” (DSYREKI).


S septembrom se je pričel izvajati evropski projekt 101183111-DSYREKI - HORIZON-MSCA-2023-SE-01: “Dynamical Systems and Reaction Kinetics Networks”. V okviru projekta bodo v naslednjih štirih letih potekale izmenjave raziskovalcev na tuje inštitucije, kot tudi različne konference, delavnice in poletne šole.

 

V mesecu septembru sta se s strani Univerze v Mariboru izmenjave udeležili dve raziskovalki, ki sta obiskali Šanghajsko Jiao Tong univerzo, in sicer doc. dr. Mateja Grašič s Fakultete za naravoslovje in matematiko UM in doc. dr. Brigita Ferčec s Fakultete za energetiko UM. Slednja je obiskala tudi Univerzo v Sečuanu. Obe univerzi sta pridruženi partnerici na projektu.

 

Ena izmed partnerskih inštitucij je tudi Center za uporabno matematiko in teoretično fiziko Univerze v Mariboru, s katerega sta se izmenjave na Šanghajsko Jiao Tong univerzo udeležila dva raziskovalca, prof. dr. Valerij Romanovskij, ki je v sklopu svojega tri tedenskega potovanja po Kitajskem poleg že omenjene univerze obiskal še Univerzo v Sečuanu, in doktorski študent Ivan Mastev, ki se bo v sklopu izmenjave strokovno usposabljal en mesec.
 

 

 

doc. dr. Brigita Ferčec na izmenjavi

 

doc. dr. Brigita Ferčec na izmenjavi

 

 

 

DSYREKI

 

Funded by the EU

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike