Orodje za dostopnost

 

 iThenticate

Zaposlenim na Univerzi v Mariboru, ki želijo preveriti izvirnost in  ustreznost citiranja oz. pregledati podobnost vsebine za svoj članek  v tujem jeziku pred objavo v reviji, je na voljo orodje iThenticate. Članek, ki ga želite preveriti pošljite po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

DE GRUYTER ONLINE 

Multidisciplinarni informacijski vir, ki ponuja dostop do raznovrstnega znanstvenega in strokovnega gradiva. V zbirki Complete Journal Package je na voljo okrog 450 revij v polnem besedilu, od tega jih je nekaj več kot 100 v odprtem dostopu. Nekaj več kot 110 jih je indeksiranih v najpomembnejših indeksih citiranja. Posebnost vira je, da vsebuje razmeroma velik delež revij v nemškem jeziku. Zbirka vključuje številne revije znanstvenih in strokovnih združenj, ki so plod sodelovanja z mednarodnimi društvi. Dostopne so tudi arhivske številke revij od leta 1995 naprej. Dodatno je  na voljo tudi gradivo v odprtem dostopu, npr. e-knjige.

 

STATISTA

Statistični in podatkovni portal, ki omogoča hiter in učinkovit dostop do relevantnih informacij o različnih trgih in industrijah. Vsebino tvorijo številne statistike in podatki (ekonomski podatki, ključni indikatorji, vpogledi v vedénje potrošnikov, ankete, trendi in napovedi ...), ki so kategorizirani po industrijskih sektorjih in trgih. Statista podatke črpa iz virov kot so državne ustanove, mednarodne organizacije, znanstvene publikacije in različne študije.

Več o platformi najdete na spletni strani ponudnika, kjer so na voljo tudi učni pripomočki.

 

ROYAL SOCIETY OF CHEMISTRY

je eno vodilnih svetovnih združenj za kemijo. V paketu RSC Gold najdemo online revije v polnem besedilu in baze podatkov objav s storitvami sprotnega obveščanja. Večina revij ima faktor vpliva. Vsebinsko so pokrita področja kemije, biologije, biofizike oz. fizike, materialov, medicine in farmacije.

 

BINE SE PREDSTAVI

 

Uporaba Moje knjižnice v aplikaciji mCOBISS

https://www.youtube.com/watch?v=EpGl6W4u80M

 

 

Uporaba mCOBISS članske izkaznice

https://www.youtube.com/watch?v=c337UkSjaWo

 

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike