Orodje za dostopnost

Pred časom smo v imenu komisije NPK posredovali prenovljene in ažurirane vzorce preglednih merilnih poročil (zapisnikov), ki so bili narejeni v skladu z zadnjim stanjem tehnike in veljavne zakonodaje, ter so bili pripravljeni na osnovi večletnih izkušenj in ugotovitev pri pregledih različnih zapisnikov električnih in strelovodnih inštalacij.

 

Komisija NPK je izdelala ustrezne vzorce preglednih poročil (zapisnik), v katerih je zajeta vsebina, ki zagotavlja možnost vstavljanja in podajanja ugotovitev ter merilnih rezultatov, ki so bili ugotovljeni pri pregledu. Tako so nastali vzorci preglednih poročil:

  1. Vzorec poročila o preverjanju električne inštalacije;
  2. Vzorec poročila o preverjanju sistema zaščite pred delovanjem strele;
  3. Vzorec poročila o preverjanju električne inštalacije in sistema zaščite pred delovanjem strele;
  4. Vzorec poročila o preverjanju fotonapetostnega sistema, električne inštalacije in sistema zaščite pred delovanjem strele in
  5. Vzorec poročila o preverjanju električne inštalacije za gradbeni provizorij.

Sama merilna poročila - zapisniki so brezplačni in jih lahko najdete tudi na spletni strani SDGSS-Slovensko društvo za geoelektriko, statično elektriko in strelovode.

 

Skupine pripravljavcev vzorcev merilnih poročil pri pregledu merilnih poročil ugotavljajo, da so merilna poročila v veliki meri premalo dosledna oziroma pomanjkljiva. Iz tega razloga smo se na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru ter v sodelovanju z mag. Borisom Žitnikom in mag. Dejanom Senekovičem odločili, da organiziramo intenzivno usposabljanje za vse posameznike, ki opravljajo meritve na manj zahtevnih in zahtevnih električnih inštalacijah in strelovodnih napeljavah ter pripravljajo merilna poročila. Na usposabljanju vam bo predavatelj predstavil vzorce merilnih poročil, strokovne podlage in izkušnje za pripravo ustreznih in kakovostnih merilnih poročil.

 

TERMIN in KRAJ USPOSABLJANJA

Usposabljanje "Priprava kakovostnih merilnih poročil", bomo izvedli v ponedeljek, 17.06.2024 od 15.00 do 18.00 ure na Fakulteti za energetiko UM, Inštitut za energetiko v Vrbini 18, 8270 Krško.


KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?

  • vsem, ki opravljajo dela na področju električnih in strelovodnih inštalacij in so si že pridobili NPK certifikat Preglednik manj zahtevnih in zahtevnih električnih inštalacij in inštalacij zaščite pred delovanjem strele ter bi si radi obnovili svoje znanje ali pridobili dodatne informacije s področja meritev in dnevne prakse,
  • projektantom, ki načrtujejo električne inštalacije in inštalacije zaščite pred delovanjem strele in
  • vsem, ki pristop k NPK izpitu za preglednika šele načrtujejo.

PREDAVATELJA:

MAG. BORIS ŽITNIK, univ. dipl. inž. elektrotehnike. Njegovo področje dela: elektroenergetsko omrežje visoke in nizke napetosti, prenos električne energije, distribucija električne energije, koordinacija izolacije, prenapetosti, zaščita pred delovanjem strele, elektromagnetna kompatibilnost, kompenzacija jalove energije, električne meritve. S strani Državnega izpitnega centra je imenovan za člana izpitne komisije za NPK Preglednika manj zahtevnih in zahtevnih električnih inštalacij in inštalacij zaščite pred delovanjem strele.


Mag. DEJAN SENEKOVIČ, zaposlen na Univerzi v Mariboru in predstavlja skupino pripravljavcev vzorčnih merilnih poročil, s strani Državnega izpitnega centra je imenovan za člana izpitne komisije za NPK Preglednika manj zahtevnih in zahtevnih električnih inštalacij in inštalacij zaščite pred delovanjem strele in ima bogate praktične izkušnje iz meritev varnosti inštalacij, strelovodov, strojev, opreme in naprav.

 

KOTIZACIJA in PLAČILO

 

Cena seminarja je 120,00 EUR (brez DDV) oziroma  146,40 EUR (z vključenim DDV) in vključuje gradivo ter prigrizek in osvežilne napitke med odmori.

 

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 3 dni pred začetkom usposabljanja. 

Podatki za plačilo kotizacije:

Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko,

Hočevarjev trg 1,

8270 Krško

 

TRR: SI56 SI56 0110 0600 0022 624

Koda namena: OTHR

Namen: Kotizacija NPK -priprava poročil

 

Za prijavo je potrebno poslati tudi elektronsko sporočilo na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali izpolniti prijavnico.

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (word dokumentPDF dokument), jo izpolnite in pošljete po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po pošti na naslov Fakulteta za energetiko, Hočevarjev trg 1, 8270 Krško.

 

Račun boste prejeli po opravljeni prijavi na seminar. 

Prosimo, da ob prihodu na seminar predložite potrdilo o plačani kotizaciji ali ga predhodno posredujete na zgoraj naveden elektronski naslov.


PRIJAVE in ODJAVE
Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 2 dni pred razpisanim terminom. Pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike